APPLE WWDC22: HET LAATSTE NIEUWS VAN APPLE

Apple presenteerde tijdens WWDC22 de nieuwste updates op het gebied van productiviteit. Gebruikers kunnen alvast uitkijken naar iOS 16 en Watch 9 en de slimme features die met deze updates worden geïntroduceerd. Wij vertellen in dit artikel wat je allemaal kunt verwachten.

iOS 16

Apple richt zich met de nieuwe iOS-features op productiviteit en personalisatie. Focus mode introduceerde aangepaste instellingen op basis van de ingestelde focus. iOS 16 introduceert nieuwe functionaliteiten voor het lockscreen en integratie met de gekozen focus. Gebruikers kunnen met iOS 16 nieuwe functionaliteiten aan het lockscreen toevoegen. Je kunt deze widgets het beste vergelijken met de complications op de Apple Watch. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun agenda of to-do op hun lockscreen plaatsen. Ook live-events (zoals bijvoorbeeld de tussenstand bij de voetbal of de huidige locatie van de Uber) kunnen op het lockscreen worden weergegeven.

NOTIFICATIES EN BERICHTEN

Notificaties worden met de introductie van iOS 16 verplaatst naar de onderkant van het lock screen en worden als carrousel weergegeven. Zo nemen notificaties minder plek in en blijven de widgets zichtbaar.

Maar dat is niet alles. iOS 16 biedt gebruikers de kans om berichten in de messages-app als ongelezen te markeren om deze op een later moment op te volgen. Een handige feature voor zakelijke gebruikers. Gebruikers kunnen bericht voortaan ook aanpassen na het verzenden: zo kan die storende typefout nog hersteld worden voordat het bericht door de ontvanger wordt gelezen.

SHARED LIBRARIES

Apple introduceert daarnaast iCloud Shared Libraries: deze bibliotheek kan met vrienden en familie worden gedeeld. Zo kunnen alle foto’s in het gedeelde foto-album worden bewerkt door de persoon met het meeste Photoshop-talent. En dat is natuurlijk een feature die ook voor zakelijke gebruikers handig is.

WACTH 9

Apple heeft aan Watch 9 een aantal handige features toegevoegd. Zo kunnen gebruikers hun slaap en mediatiegebruik monitoren met behulp van de Apple Watch. Naast deze nieuwe features en de verbeterde slaap-app komt Apple met een aantal nieuwe Watch Faces die – net als het lock screen op de iPhone – gekoppeld kunnen worden aan een bepaalde focus. Apple Watch-gebruikers kunnen daarnaast uitkijken naar nieuwe quick actions en een redesign van de notificaties.

Apple Watch

OS VENTURA

Last but not least introduceerde Apple het nieuwe besturingssysteem Ventura. Ook in deze update staat productiviteit centraal: stage manager maakt multitasken een stuk eenvoudiger door gebruikers de controle te geven over hoe apps de ruimte op het scherm gebruiken. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld groepen apps maken om op hetzelfde moment te gebruiken.

Spotlight – de handige zoekfunctie van Apple – wordt voorzien van rich results die het nog makkelijker maken om direct vanuit zoeken aan de slag te gaan met de resultaten.

MAIL

Zakelijke gebruikers krijgen met de laatste updates een aantal belangrijke mail-updates. Zo kunnen gebruikers het verzenden van een e-mail direct na het verzenden ongedaan maken. Altijd handig voor vergeten bijlagen. Apple introduceert daarnaast de optie om e-mails voor verzending in te plannen: een handige optie voor wie er zeker van wil zijn dat een verzonden e-mail de ontvanger op het goede moment bereikt. Tot slot wordt de zoekfunctie van Mail verbeterd zodat gebruikers sneller en eenvoudiger e-mails en bestanden terug kunnen vinden.

Apple komt daarnaast met handoff voor FaceTime. Zo kunnen gebruikers een gesprek via FaceTime overnemen op een ander Apple-device.

CONCLUSIE

Het is nog even wachten op de komende updates, maar zakelijke gebruikers kunnen aan alvast uitkijken naar deze updates gericht op het verbeteren van de productiviteit en samenwerking.

Wij houden jullie op de hoogte!