NIEUW GENERATIE IPADS

Apple presenteerde gisteren de nieuwste generatie iPads tijdens het online event. Het event stond volledig in het teken van de nieuwste generatie iPads en technologische innovaties.

IPAD AIR

Apple presenteerde als eerste de nieuwe iPaid Air. Het nieuwste model wordt deze keer (net als de iPad Pro) uitgebracht met een 11 inch en 13 inch display en is voorzien van de krachtige M2-chip. Apple positioneert de iPad steeds meer als een compact alternatief voor de laptop: de iPad Air is dan ook compatibel met het magic keyboard en de Apple Pencil.

Apple introduceerde tijdens het event dan ook een nieuwe positie voor de front-face camera: deze wordt niet langer aan de bovenkant van de iPad geplaatst, maar aan de zijkant zodat deze gebruikt kan worden als webcam wanneer de iPad in het dock gebruikt wordt.

Het nieuwe model is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: Blue, Purple, Starlight en Space Grey en beschikbaar met 128GB/256GB/512GB/1GB opslag.

Pre-orders voor de iPad Air kunnen worden geplaatst: deze zijn vanaf 15 mei leverbaar.

IPAD PRO

Het is de tablet voor creatieven: de iPad Pro. Het nieuwste model bracht tijdens het event een aantal mooie verassingen en innovaties. Het nieuwste model wordt voorzien van de nieuwste M4 chip: deze chips is een stuk sneller dan de M2-chip van de huidige Pro-modellen. Het nieuwe OLED-display met 2 OLED-panels (tandem OLED) is de reden dat Apple voor deze generatie de M4-chip heeft ontwikkeld. Het beeldscherm kan optioneel worden voorzien van nano-texture om schitteringen en weerkaatsingen van (buiten)licht op te vangen.

De iPad Pro is verkrijgbaar met een 11 inch en 13 inch display en beschikbaar in de kleuren Silver en Space Black.

Pre-orders voor de iPad Pro kunnen worden geplaatst: deze zijn vanaf 15 mei leverbaar.

ACCESSOIRES

Naast de nieuwste iPads presenteerde Apple nieuwe magic keyboards voor de iPad Pro én de Apple Pencil Pro. Het nieuwste model van de Apple Pencil komt met nieuwe functies om de iPad te bedienen en penselen te kantelen in Procreate. De Apple Pencil Pro is niet alleen compatibel met de Pro-serie: ook liefhebbers van de iPad Air kunnen met de Apple Pencil Pro aan de slag.

SOFTWARE-UPDATES

Tot slot kondigde Apple een aantal software-updates aan voor Final Cut en Logic Pro. Final Cut Pro krijgt een optie om met meerdere camera’s te filmen en het beeldmateriaal perfect te synchroniseren in de app voor de edits. Logic Pro wordt uitgerust met AI-functionaliteiten om muziek te maken.