iOS 15: FOCUS INSTELLEN

Focus zorgt voor minder notificaties en meer aandacht voor wat belangrijk is. Apple heeft standaard een aantal verschillende focus modes toegevoegd. Zo beschikt iOS 15 standaard over een focus voor het werk, autorijden en een persoonlijke focus. Je kunt zelf eenvoudig een nieuwe focus aanmaken. Zo kun je optimaal gebruik maken van de nieuwe Focus van Apple. Wij laten in dit artikel zien hoe je deze nieuwe functie in iOS 15 gebruikt voor meer focus en productiviteit.

STEL NOTIFICATIES IN

Je kunt voor iedere focus instellen van welke personen je notificaties en oproepen wilt ontvangen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je telefonisch alleen bereikbaar bent voor contacten of alleen voor contacten die je als favoriet hebt gemarkeerd. Herhaalde oproepen kunnen worden ingeschakeld zodat een tweede oproep van dezelfde persoon binnen 3 minuten niet wordt stilgehouden. Zo voorkom je dat je in geval van nood niet bereikbaar bent.

  • Gebruik favorieten voor het toevoegen van belangrijke contacten. Zo kun je zorgen dat deze personen altijd kunnen bellen. Ook als een focus zo is ingesteld dat jij ongestoord kunt werken.

iOS 15 update focus
iOS 15 update focus

SELECTEER APPS

Naast het instellen van notificaties en personen kun je instellen welke apps meldingen mogen sturen als de focus is ingeschakeld. Zo ontvang je alleen meldingen van apps die op dat moment belangrijk zijn. Gebruik de optie ‘tijdgevoelig’ om belangrijke meldingen direct te ontvangen. Ook meldingen van apps die niet in de toegestane lijst staan worden zo direct verstuurd.

TOEGANGSSCHERM

Het toegangsscherm kan worden aangepast binnen de geselecteerde focus. Het toegangsscherm kan worden gedimd en stilgehouden meldingen kunnen op het scherm worden getoond.

FOCUS OPTIMALISEREN

Laat stilgehouden meldingen op het toegangsscherm zien om de instellingen van de focus aan te scherpen. Zie je regelmatig dat meldingen worden stilgehouden die je liever direct had ontvangen? Pas de focus aan.

BEGINSCHERM KIEZEN

Het is ook mogealijk om voor iedere focus een beginscherm te selecteren. Het geselecteerde beginscherm wordt getoond als de focus is ingeschakeld, alle overige beginschermen zijn niet zichtbaar als de focus is ingeschakeld. Zo kun je bijvoorbeeld alle social media-apps op een apart beginscherm zetten om afleiding te voorkomen.

FOCUS INSCHAKELEN

Je kunt een focus op verschillende manieren inschakelen: handmatig, volgens een schema of op basis van een locatie. Gebruik de instellingen die voor jou het beste werken. Je kunt een focus ook altijd handmatig inschakelen als je bijvoorbeeld een dag thuis werkt.

Voeg relevante adressen van bijvoorbeeld werk en thuis toe aan jouw contactgegevens om een focus in te schakelen op basis van locatie.

  • Voeg relevante adressen van bijvoorbeeld werk en thuis toe aan jouw contactgegevens om een focus in te schakelen op basis van locatie.

iOS 15 update focus