Zo gebruik je je smartphone als mobiele hotspot

Bij mobiel werken is het belangrijk dat je kunt vertrouwen op een goede internetverbinding. Die moet niet alleen snel zijn, maar ook veilig. Openbare wifi-netwerken voldoen daar niet altijd aan. Door je smartphone als mobiele hotspot in te zetten kun je dit echter voorkomen. Dat doe je als volgt.

Wat is een mobiele hotspot?
Door je smartphone als mobiele hotspot in te stellen kun je ook via apparaten internetten via de internetverbinding van je telefoon. Dit wordt ook wel tethering genoemd. Dit komt van pas als je snel en veilig wilt internetten op bijvoorbeeld je laptop, maar geen gebruik wilt maken van openbare wifi. Voor tethering heb je geen los abonnement nodig; je stelt het binnen een paar handige klikken in op je telefoon, en je kunt direct aan de slag.

Tethering op Android-smartphones

Je Android-smartphone instellen als mobiele hotspot kan per toestel verschillen. Ga naar ‘Instellingen’ en kies van daaruit ‘Verbindingen’ of ‘Meer’. Zoek vervolgens de optie ‘Mobiele hotspot en tethering’ en activeer deze. Dat is alles.

Tethering op je iPhone

Om je iPhone als mobiele hotspot te gebruiken ga je naar ‘Instellingen’. Kies vervolgens ‘Mobiel netwerk’, tik op ‘Persoonlijke hotspot’ en activeer de functie.

Houd je databundel in de gaten
Het delen van je mobiele internetverbinding met je laptop kan snel veel data kosten. Hoe meer apparaten er gebruik van maken, hoe sneller je bundel leeg is. Houd je verbruik daarom goed in de gaten en schakel indien nodig over naar een grotere bundel. Zo ga je efficiënt om met je data en heb je minder snel te maken met een lege bundel en traag mobiel internet.