MICROSOFT EVENT

Na het Apple Event was het deze week de beurt aan Microsoft om tijdens het Microsoft Event de nieuwste laptops en accessoires te presenteren. Zoals verwacht werden de nieuwe Surface Pro en Surface Go aan het publiek gepresenteerd. Het event en de line-up van de nieuwe Microsoft Surface-serie maken duidelijk dat hybride werken en Microsoft Teams de toekomst zijn. En dat is duidelijk terug te zien in de specificaties en features van de nieuwste laptops en 2-in-2-devices.

MICROSOFT SURFACE PRO 8

Microsoft presenteerde de Microsoft Surface Pro 8 met een 13 inch PixelSense touchscreen en een batterijduur van maar liefst 16 uur als de meest krachtige 2-in-in op de markt. De Surface Pro 8 is uitgerust met een 11e generatie Intel® Core™ processor en voorzien van Adaptive Color Technology. Het Surface Pro Signature Keyboard is voorzien van een slimme opbergruimte voor de Microsoft Surface Slim 2 Pen. Het Pen Menu in Windows 11 biedt gebruikers bovendien meer mogelijkheden om de Surface Pen te gebruiken.

MICROSOFT SURFACE SLIM PEN 2

Het ontwerp van de Microsoft Surface Slim Pen 2 maakt haptic feedback mogelijk. Ook het ontwerp van de punt is aangepast: de dunnere punt van de Slim Pen 2 voelt natuurlijk aan en stelt gebruikers in staat om nauwkeurig te werken. Zo creëert Microsoft een gebruikservaring die net zo natuurlijk voelt als schrijven met pen en papier.

MICROSOFT SURFACE GO 3

Het meest compacte model uit de Microsoft Surface-familie is uitgerust met een Intel Core i3-processor. Het 10,5 inch display, de 1080p camera’s en Dolby Audio maken dit device perfect voor wie op zoek is naar een compact en krachtig device voor werk, studie en vrije tijd.

SURFACE PRO X

Ook de nieuwe Microsoft Surface Pro X werd tijdens het event gepresenteerd. Het nieuwste model is geoptimaliseerd voor het gebruik van apps zoals Microsoft Teams, Microsoft Office en Adobe Photoshop en Lightroom. En met de nieuwe Pro X maakt Microsoft dit alles betaalbaarder dan ooit.

Microsoft Surface Pro X

MICROSOFT SURFACE OCEAN PLASTICS MOUSE

Het milieu en duurzaamheid krijgen steeds meer aandacht. En Microsoft introduceert met de Microsoft Surface Ocean Plastics Mouse een muis die volledig is gemaakt van plastic uit de oceaan.

MICROSOFT SURFACE ADAPTIVE KIT

Naast aandacht voor het milieu speelt inclusiviteit een belangriijke rol in het ontwerp van de Microsoft Surface-serie. En met de Microsoft Surface Adaptive Kit kunnen gebruikers met een beperking hun Surface-devices snel en eenvoudig aanpassen aan hun wensen en behoeften. Zo bevat de Adaptive kit verschillende keycap labels, port labels en een lanyard tab om gebruikers optimaal gebruik te laten maken van hun favoriete Surface-devices.

MICROSOFT SURFACE DUO 2

Microsoft Surface Duo is gemaakt voor mobiele productiviteit. Het event besteedde ruimschoots aandacht aan de opvolger: de Microsoft Surface Duo 2. Het 8,3 inch PixelSense Fusion display biedt ruimte om ook onderweg productiever te zijn.

MICROSOFT SURFACE LAPTOP STUDIO

Geruchten over het verdwijnen van de Microsoft Studio deden druk de ronde in de laatste weken voorafgaand aan het event. Liefhebbers van de Microsoft Studio werden echter verrast door de introductie van de Microsoft Laptop Studio. Het design combineert het kantelbare scherm van de Studio in een krachtige laptop. Het scherm van de Laptop Studio kan in stage mode en studio mode worden gebruikt. Zo kunnen gebruikers het scherm aanpassen aan hun werkzaamheden. Het scherm biedt in stage mode ruimte om met behulp van het touchscreen en de Microsoft Surface Pen te werken, studio mode maakt tekenen en ontwerpen met behulp van de Surface Pen mogelijk.