“ICT EN TELECOM ZIJN VOLOP IN BEWEGING, DUS TéGéTèl | HBA VERANDERT MEE.”

TéGéTèl | HBA verhuisde onlangs in Gorinchem van de Techniekweg naar de Stephensonweg. Op een steenworp afstand van de vorige locatie werd een nieuw pand betrokken. Het levert een wereld van verschil op. “Onze professionaliteit komt nu ook aan de buitenkant veel beter tot zijn recht,” leggen de directieleden Martin Meijers en Stefan Zijlstra uit. Een gesprek over monitoren op afstand, de opkomst en ondergang van ISDN, steeds meer integratie, merkonafhankelijk adviseren en toekomstambities. 

De verf is nog maar net droog op het moment dat Drechtsteden BUSINESS voet over de drempel zet bij TéGéTèl | HBA. “We hebben net de Vierdaagse van TéGéTèl | HBA achter de rug, waarbij we verspreid over vier dagen zakelijke relaties en familie van personeelsleden hebben ontvangen in ons nieuwe onderkomen. Die splitsing is bewust gemaakt, want wij hechten als organisatie veel waarde aan persoonlijke aandacht. Die kun je niet geven wanneer er op één openingsavond honderden mensen over de vloer komen. Daarom is gekozen om er vier sessies van te maken. Zo konden we de passie voor ons vak en het enthousiasme over het nieuwe pand optimaal overbrengen naar bezoekers,” aldus Stefan Zijlstra. De opzet sloeg aan. Relaties kregen uiteraard ook een rondleiding en waren flink onder de indruk. De acht schermen waarop continu gemonitord wordt voor de meest uiteenlopende klanten, de clean desk policy, de ruimte boven die gebruikt kan worden voor interne trainingssessies, de flexplekken en de ruime keuken waar medewerkers in de pauze indien gewenst hun lunch terplekke kunnen bereiden: het sprak allemaal tot de verbeelding. Martin Meijers: “We zijn trots op het eindresultaat. Onze Vierdaagse was heel laagdrempelig, zonder allerlei lange speeches en andere officiële plichtplegingen. Dat past helemaal niet bij ons. Bij TéGéTèl | HBA doen we vooral lekker gewoon.” Over de reden van de verhuizing is Martin Meijers duidelijk. “Er was dringend behoefte aan meer vierkante meters. Qua bezetting liepen we in het oude onderkomen tegen steeds meer beperkingen aan. Dat was al een tijdje zo, maar in crisistijd investeer je niet zo snel in een nieuw onderkomen. Nu de economie weer een stuk beter draait, durfden wij de stap wel te zetten. We hebben lang gezocht naar een geschikt pand. In Gorinchem blijven had duidelijk onze voorkeur. We hebben gekeken op de bedrijventerreinen Oost II en Avelingen-West, maar kwamen uiteindelijk nog dichter bij huis uit. Namelijk aan de Stephensonweg 7. Als je hier uit het raam kijkt, zie je onze oude uitvalsbasis liggen.” De kosten voor een verhuiswagen konden worden bespaard en de afgelopen periode werd er hard gewerkt om het nieuwe pand helemaal naar wens in te richten. Zijlstra: “Dat is uitstekend gelukt. We zijn qua oppervlakte drie keer zo groot geworden, zowel de binnen- als de buitenkant van het gebouw stralen professionaliteit uit en er komt op deze locatie veel meer daglicht naar binnen. Het is ruim, open en sfeervol.”

BETROUWBARE PARTNER

En een fijne plek voor de engineers, die anno 2018 bijna alleen nog maar op afstand monitoren voor klanten. Martin Meijers: “Dat is wel een groot verschil met 1996, ons oprichtingsjaar. In de begintijd waren engineers veel meer op pad. Nu wordt de klant veelal op afstand bediend. Een ondernemer wordt zo niet onnodig gestoord en heeft daarnaast de zekerheid dat wij eventuele problemen al kunnen ondervangen voordat ze ontstaan.” Een geruststellende gedachte, want TéGéTèl | HBA heeft door de jaren heen de reputatie van betrouwbare partner opgebouwd. Of het nu gaat om ICT-oplossingen, online werkplekken, telefonie-oplossingen, AVG/GDPR-oplossingen, internet gerelateerde zaken, IP-observatiesystemen of Track & Trace: TéGéTèl | HBA staat klanten bij met raad en daad. “Wij hebben ons door de jaren heen op een hele natuurlijke manier ontwikkeld, passend bij de veranderende klantvraag. We zijn gestart in een tijd waarin ISDN volop in opkomst was. Nu wordt dat juist overal weer afgebouwd, want deze verouderde analoge en ISDN technologieën passen niet meer in het toekomstbeeld. Een betrouwbaar en voordelig alternatief is VoIP: telefonie via het internet. VoIP-oplossingen zijn eenvoudig aan te passen op de ontwikkelingen binnen een bedrijf en de gebruikers zijn altijd en overal bereikbaar.  Wij stellen onze klanten die nu nog gebruik maken van ISDN daarom graag een alternatief op maat voor, dat voldoet aan de wensen en rekening houdt met toekomstplannen. Ook de implementatie kan zorgeloos aan ons worden overgelaten,” legt Martin Meijers uit. TéGéTèl | HBA bevindt zich sowieso in een dynamische wereld, waarin ontwikkelingen zich in zeer snel tempo opvolgen. Inpandig staan de meest uiteenlopende mobiele telefoons uitgestald, waaronder ook de nostalgische ‘koelkastmodellen’ uit de jaren ’90. “Toen hadden we ons niet voor kunnen stellen dat zelfs kinderen op de basisschool met een mobieltje op zak lopen. Toch is het realiteit geworden. Terwijl in 1996 slechts enkele medewerkers binnen een bedrijf over een mobiele telefoon beschikten. Het kan verkeren. Wij spelen continu in op alle ontwikkelingen en klantvragen. ICT en telefonie zijn volop in beweging, dus TéGéTèl | HBA verandert mee.”

TOTAALPAKKET AAN DIENSTEN

TéGéTèl | HBA is niet alleen gevestigd in Gorinchem, maar ook in Hendrik-Ido-Ambacht. Martin Meijers: “We hebben een gestage groei doorgemaakt. Vanaf 1998 kwam er gemiddeld 1 medewerker per jaar bij. Inmiddels werken er 24 mensen voor TéGéTèl | HBA, verspreid over de twee vestigingen.” Zijlstra vult aan: “In 2015 hebben wij HBA Telecom overgenomen. Dat was een logische stap, waarmee wij zowel ons werkgebied als dienstenpakket konden uitbreiden. Zowel in ICT-oplossingen als op het gebied van glasvezelverbindingen kunnen wij klanten nu optimaal helpen, op een objectieve en merkonafhankelijke manier.” TéGéTèl | HBA werkt onder meer samen met gerenommeerde businesspartners als KPN, Ziggo, Vodafone, T-Mobile, Yes Telecom, Dell, F-Secure en Microsoft. De eigen medewerkers volgen bovendien met enige regelmaat trainingen en cursussen om op de hoogte te blijven van de laatste innovatieve oplossingen op ICT- en telecomgebied. Op die manier is de doelstelling om klanten sneller, efficiënter, beter en voordeliger te kunnen laten werken altijd binnen handbereik. Stefan Zijlstra: “Vroeger waren er meer losse eilandjes, terwijl nu heel veel is geïntegreerd. Wij kunnen klanten veel aanbieden in een overzichtelijke abonnementsvorm. Dat is wel zo prettig. Ondernemers zijn met name druk met hun eigen business en geven ICT- en telecomzaken graag uit handen. Ze zijn zich bewust van het belang van goede inrichting van zulke zaken, maar zijn meestal geen experts binnen dat vakgebied. Wij natuurlijk wel, dus wij staan organisaties graag terzijde. Zakelijke telefonie, hardware, cloud-oplossingen: u vraagt en wij draaien. Klanten willen zorgeloos kunnen werken, ongeacht in welke sector ze actief zijn. Wij richten ons met name op het MKB en die doelgroep is heel breed. Van makelaars tot aan productiebedrijven en van zorginstellingen tot aan advocatenkantoren: iedereen kunnen wij ontzorgen. De meest gestelde vraag van de laatste tijd is wel: ‘ISDN gaat eruit en ik moet iets anders. Maar wat? Wij geven daar graag het passende antwoord op.”

CYBERCRIME

Veiligheid is ook een thema dat actueler is dan ooit. Hoe gaan ze daar bij TéGéTèl | HBA mee om? “We proberen organisaties de gevaren van cybercrime in te laten zien. ‘Neem tijdig maatregelen en beperk de risico’s’, proberen wij ze op het hart te drukken. Professionele beveiligingssoftware, tijdige back-ups, security scans en updates kunnen veel online leed voorkomen. Niet alleen op vaste pc’s en servers, maar ook op smartphones en andere mobiele apparaten.” Eind vorig jaar organiseerde TéGéTèl | HBA nog een ontbijtsessie over dit onderwerp. Onder het genot van een heerlijk vers ontbijt kregen relaties meer inzicht in de wereld van digitale veiligheid. Toen nog op een externe locatie, maar vanwege de ruime opzet van het nieuwe pand zou een vervolg makkelijk op de eerste etage plaats kunnen vinden. Stefan Zijlstra: “We zijn trots op het eindresultaat en alle mogelijkheden die wij klanten te bieden hebben. Wij bieden alles onder één dak. Klanten waarderen dat uitgebreide portfolio enorm. Ze hebben bij ons een vast aanspreekpunt. Diegene is helemaal op de hoogte. Het is daardoor niet nodig om voor ieder aspect met een ander bedrijf te bellen en het verhaal tien keer opnieuw uit te leggen aan diverse partijen. Nee, wij zijn het aanspreekpunt voor álle ICT- en telecomzaken. Dat werkt wel zo prettig.” Wie denkt dat TéGéTèl | HBA de fors grotere ruimte nu in no time wil vullen met nog meer medewerkers, heeft het mis. Martin Meijers: “Wij doen geen gekke dingen. We bewegen mee met onze klanten en dat resulteerde de afgelopen jaren in gestage groei. Dat bevalt ons prima. De komende periode trekken we die lijn graag verder door. Klanten kunnen van ons dezelfde, persoonlijke aandacht blijven verwachten. We voeren de werkzaamheden alleen vanaf nu uit vanuit een mooier en ruimer bedrijfspand, dat van alle gemakken is voorzien. Hier kunnen we nog heel wat jaren vooruit. In 1996 zijn we in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Stephensonweg begonnen. Nu zitten we dus weer in dezelfde straat, dus in die zin is de cirkel mooi rond.”

Bron: Drechtsteden Business