Data een steeds belangrijker onderdeel van de mobiele abonnementen

Waar je je twee jaar geleden nog de koning waande met een maandelijkse databundel van 5 GB, heb je die tegenwoordig in een week of sneller ‘verstookt’. MB’s zijn de nieuwe belminuten en bijna elke toepassing op je telefoon verbruikt ze. Zijn de databundels en mobiele abonnementen binnen jouw bedrijf nog bij de tijd?

Verschuiving van belminuten naar data
Mobiele devices worden voor veel meer toepassingen ingezet dan met elkaar bellen. Er worden video’s, presentaties en andere documenten gedownload en bewerkt, er wordt gemaild, gechat, aan videoconferencing gedaan ‒ ga zo maar door. Allemaal toepassingen die data verbruiken. Zeker de verschuiving van bellen naar chat en video zorgt ervoor dat we relatief minder bellen. Dat vraagt om databundels die passen bij dit dataverbruik.

Breng het verbruik in kaart

Om te kijken of alle mobiele abonnementen nog passen bij het verbruik, is het raadzaam eerst het volledige verbruik in kaart te brengen. Vergelijk dit met de afgesloten abonnementen; wordt er veel betaald voor buitenbundelgebruik? Wordt er betaald voor belminuten of data die niet worden gebruikt? Een analyse van het gebruik en de huidige kosten leert al snel dat er flink kan worden bespaard op de mobiele abonnementen.

Onderling delen met collega’s
Een optie waar lang nog niet alle bedrijven gebruik van maken is het onderling delen van bel- en databundels. Heeft de ene collega zijn data verbruikt, maar heeft een andere collega nog meer dan voldoende ongebruikte MB’s? Dan wordt eerst dit tegoed verbruikt voordat er duur buitenbundelgebruik in rekening wordt gebracht. Zijn alle bundels gebruikt, pas dan worden extra kosten in rekening gebracht. Dit kan een goede aanleiding zijn om de abonnementen eens onder de loep te nemen.

Onbeperkte databundels straks de norm
De abonnementen met een datalimiet hebben nu nog de overhand, maar het aandeel abonnementen met onbeperkte data neemt alsmaar toe. Vergelijk het met de eerste breedbandabonnementen waarbij je thuis 1 GB datalimiet had voor je kabel- of ADSL-aansluiting. Een limiet op je vaste internet is al jaren niet meer voor te stellen. Het is een kwestie van tijd voordat sprake zal zijn van deze perceptie waar het gaat om mobiele data-abonnementen.

Hulp bij het kiezen van de juiste databundels
Onze telecomspecialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw zakelijke abonnementen. Na een grondige analyse van uw bel- en datakosten ontvangt u een offerte op maat. Wij vergelijken daarbij verschillende providers en abonnementsvormen.

Maak een vrijblijvende afspraak, bel 085 04 79 777.