Buiten kantoor werken verhoogt tevredenheid van de medewerkers

Collega’s die regelmatig buiten kantoor werken zijn gelukkiger en productiever. Dat blijkt opnieuw uit onderzoek*. Mobiel werken wordt daarnaast door het merendeel van de organisaties actief gestimuleerd. Uit het onderzoek komen echter nog andere interessante conclusies naar boven.

Mobiel werken verhoogt productiviteit 

Uit het onderzoek blijkt dat mobiel werken op veel enthousiasme kan rekenen. Van de respondenten geeft 55,7 procent aan actief te worden gestimuleerd om mobiel te werken. 73 procent van de ondervraagden geeft aan dat regelmatig ergens anders werken een positieve invloed heeft op de werk-privébalans. Daarnaast laat 63 procent weten dat buiten de kantoormuren werken goed is voor de productiviteit. Al die flexibiliteit leidt ertoe dat collega’s minder vaste ritmes hebben, maar dat wordt eigenlijk niet als een probleem ervaren. Desondanks ziet 60,6 procent van de respondenten het niet zitten om buiten kantooruren te werken.

Werkplekinvulling steeds mobieler 
De populariteit van mobiel werken onder collega’s en organisaties is ook terug te zien in de werkplekinvulling. 84,6 procent van de ondervraagden zegt voldoende technische ondersteuning te krijgen voor mobiel werken. Op het gebied van security lijkt er nog een wereld te winnen. Een kwart van de respondenten gebruikt liever eigen apparaten of alternatieve software. De reden is dat die makkelijker in gebruik zouden zijn. 41,6 procent geeft wel aan dat eigen devices waarschijnlijk een risico voor de zakelijke dataveiligheid zouden opleveren. Toch is het niet moeilijk om deze mismatch tussen security en gebruiksgemak op te lossen.

De managed werkplek biedt uitkomst 
Met een managed werkplek kunnen collega’s snel worden voorzien van werkplekken die aansluiten bij hun taken en persoonlijke voorkeur. Omdat je werkplekken per maand afneemt kun je eenvoudig op- en afschalen. Ook onderhoud, beheer en security worden je uit handen genomen. Dat maakt het veel laagdrempeliger om werkplekken op maat af te nemen. Je collega’s werken daardoor veel makkelijker, efficiënter en sneller. Ondertussen weet je zeker dat je zakelijke data niet in gevaar komt. TéGéTèl | HBA biedt veilige en betrouwbare online werkplekken voor iedere ondernemer. Meer weten? Kijk hier of maak een vrijblijvende afspraak en bel 085 04 79 777.

*Van softwarebedrijf Citrix