APPLE EVENT: iPHONE SE EN NIEUWE M1 ULTRA CHIP

Zoals verwacht werd tijdens het Apple Event de nieuwe iPhone SE onthuld. Naast de nieuwe iPhone SE introduceerde Apple de razendsnelle M1 Ultra Chip en werd de opvolger van de Mac Mini aan het publiek getoond.

Apple iPhone SE 2022

iPHONE SE

Goed nieuws voor de liefhebbers van de iPhone SE: Apple kondigde tijdens het Apple Event aan dat ook de SE wordt voorzien van de A15 Bionic processor (ook gebruikt in de iPhone 13). Naast de verbeterde processor biedt dit model ondersteuning voor 5G en een verbeterde camera. En met een 12 megapixel camera én de verbeterde processor kan de SE gebruik maken van computational photography-technieken voor het maken van betere foto’s. Het iPhone 6-design is niet veranderd,  maar de nieuwe hardware maakt de nieuwe iPhone SE nog aantrekkelijker voor wie op zoek is naar een iPhone met een goede performance en een vriendelijk prijskaartje.

MAC STUDIO

Apple presenteerde tijdens het event de langverwachte opvolger voor de Mac Mini: de Mac Studio. Het vertrouwde ontwerp wordt gecombineerd met de krachtige M1 Max of M1 Ultra chip. Zo kan de Mac Studio zich meten met de 27-inch iMacs en de Mac Pro.

Apple Studio
Apple Mac Studio

STUDIO DISPLAY

Het Studio Display biedt met het 27-inch 5K Retina display de perfecte aanvulling op de Mac Studio. Het beeldscherm is voorzien van True Tone-support en een speciale coating die reflecties op het scherm verminderd. Zoals de naam doet vermoeden is de Studio-serie met name gericht op grafisch ontwerpers en video editors. En dat is zeker terug te zien in de specificaties.

iPAD AIR

Ook de populaire iPad Air is door Apple van een aantal updates voorzien. Zo is de nieuwste iPad Air uitgerust met de M1 chip, 5G en een nieuwe front camera. Center Stage zorgt ervoor dat gebruikers door de camera gevolgd worden, een feature die we eerder zagen in andere Apple gadgets. Zeker voor beeldbellen en vergaderen via Microsoft Teams is dit een handige functie. Het nieuwste model iPad Air is de meest krachtige iPaid Air die Apple heeft ontworpen. En met een USB-C poort voor het koppelen van een externe opslag en handige accessoires zoals de Apple Pencil en het Magic Keyboard, heeft de iPad Air alles in huis voor optimale productiviteit.

Apple iPad Air 2022