APPLE EVENT

Apple maakte tijdens het Apple Event de nieuwste iPhones en Apple Watches bekend. Wij zetten in dit artikel alle ins & outs voor je op rijtje.

APPLE WATCH

Apple presenteerde de nieuwste Apple Watch 8. Het nieuwste model is voorzien van een always-on display en crash detection. Crash detection maakt gebruik van verschillende sensoren om te bepalen of een auto-ongeluk heeft plaatsgevonden en hulp ingeschakeld moet worden. Zo moet de nieuwste Apple Watch gebruikers meer veiligheid en zekerheid bieden.

De Apple Watch 8 heeft een batterijduur van maximaal 18 uur. Het nieuwe Watch OS biedt gebruikers vanaf de Apple Watch 4 de optie Low Power Mode: in deze modus worden alleen de noodzakelijke functies gebruikt en kan de Apple Watch 8 tot wel 36 uur worden gebruikt.

Verkrijgbaar vanaf 16 september in de kleuren starlight, silver en gold.

Apple Watch
Apple Watch Ultra

APPLE WATCH ULTRA

Zoals verwacht presenteerde Apple naast de nieuwste versies van de Apple Watch een compleet nieuw model binnen deze line-up: de Apple Watch Ultra. Het model is gericht op extreme sporten en uitgerust met een titanium case. Het scherm wordt beschermd tegen krassen en stoten door de diepere ligging.

Apple-liefhebbers zal het direct zijn opgevallen dat de Apple Watch Ultra een stuk groter is: dit komt door de extra grote batterij met een batterijduur van maar liefst 36 uur. Apple kondigde aan dat deze herfst een speciale besparende modus beschikbaar komt die een batterijduur van 60 uur mogelijk moet maken.

Verkrijgbaar vanaf 23 september met alpine, trail en ocean wristbands.

APPLE AIR PODS PRO 2

Zoals verwacht kondigde Apple tijdens het event de Apple Air Pods Pro 2 aan. Naast een verbeterde batterijduur (6 uur) en verbeterde noise cancellation zijn de nieuwste Air Pods Pro voorzien van touch control. Zo kan het volume van de muziek worden aangepast door over de Air Pods te swipen. Je kunt de Air Pods Pro 2 draadloos opladen (ook met MagSafe).

Apple AirPods Pro 2
iPhone 14

iPHONE 14

Apple presenteerde tijdens het event ook de nieuwe iPhone 14 aan het publiek. Het model is voorzien van een 6,1 inch Super Retina XDR display en een A15 Bionic Chip. Apple heeft de nieuwste iPhones voorzien van crash detection: in geval van nood kan met behulp van deze feature hulp worden ingeschakeld na een auto-ongeluk. Apple introduceert met de iPhone 14 een verbeterde autofocus voor het maken van foto’s en action mode voor het maken van video’s. Action mode stabiliseert het beeld.

Verkrijgbaar van 16 september in de kleuren midnight, starlight, blue, purple en product red.

iPHONE 14 PLUS

Naast de iPhone 14 werd ook de  iPhone 14 Plus gepresenteerd: deze versie is voorzien van een 6,7 inch display. Liefhebbers van fotografie en het maken van video’s krijgen met de verbeterde autofocus en action mode een mooie update.

Verkrijgbaar van 7 oktober in de kleuren midnight, starlight, blue, purple en product red.

Apple iPhone 14
iPhone 14 Pro Max

iPHONE 14 PRO

Apple heeft de iPhone 14 Pro met de A16 Bionic chip een flinke update gegeven. Ook de camera heeft met 48 megapixels en quad-pixel sensor een flinke boost gekregen. Het meest opvallende verschil is zonder twijfel het dynamic island: deze moet de notch bovenaan in het scherm vervangen en past zich aan op basis van bijvoorbeeld meldingen en taken die op de achtergrond worden uitgevoerd. Natuurlijk is de iPhone 14 Pro ook voorzien van crash detection.

Verkrijgbaar vanaf 16 september in de kleuren space black, silver, gold en deep purple.

iPHONE 14 PRO MAX

Het 6,7 inch scherm van de iPhone 14 Pro Max en de batterijduur van 29 uur onderscheiden de Pro Max van de iPhone 14 Pro.

Verkrijgbaar vanaf 16 september in de kleuren space black, silver, gold en deep purple.