Keeper Security

40 PROCENT VAN ALLE NEDERLANDERS HERGEBRUIKT WACHTWOORDEN

Nederlanders gaan nog altijd slordig om met hun wachtwoorden. Uit onderzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat 40% van alle Nederlanders wachtwoorden hergebruikt.

Het aantal accounts en wachtwoorden dat we iedere dag gebruiken is de laatste jaren alleen maar toegenomen. En dat geldt niet alleen op het werk, maar ook privé. En dat maakt dat het voor gebruikers verleidelijk is om een eenvoudig wachtwoord te kiezen en dit vervolgens voor verschillende accounts te gebruiken. Het risico bestaat dat medewerkers zowel privé als zakelijk steeds hetzelfde wachtwoord gebruiken.

HET RISICO VAN HET HERGEBRUIKEN VAN WACHTWOORDEN

Het risico van het hergebruiken van wachtwoorden moet niet onderschat worden. Het e-mailadres wordt vaak gebruikt als gebruikersnaam, op het moment dat wachtwoorden hergebruikt worden, is het eenvoudig om op verschillende accounts in te loggen. En precies dat is het grootste risico: één wachtwoord dat in verkeerde handen valt, veroorzaakt (potentieel) enorme schade.

HOE BELANGRIJK IS PASSWORD MANAGEMENT?

Bedrijven zouden meer aandacht moeten hebben voor wachtwoordbeveiliging en password management (wachtwoordbeheer). Zeker in bedrijven is het vaak belangrijk dat medewerkers samen kunnen werken binnen een account. En dat wachtwoorden – en daarmee toegang tot belangrijke accounts – niet verloren raken indien een medewerker uit dienst gaat.

Het veilig en verantwoord omgaan met wachtwoorden (cryptografische sleutels) is opgenomen in de ISO 27001.

PASSWORD MANAGEMENT

Password management is meer dan het simpelweg opslaan van wachtwoorden. Een goede password manager biedt beheerders verschillende opties om de veiligheid van de gebruikte wachtwoorden te monitoren én te beïnvloeden.

Een goede password manager maakt het voor gebruikers bovendien eenvoudig om unieke en veilige wachtwoorden te genereren, op te slaan en – indien nodig – op een veilige manier te delen met collega’s.

KEEPER SECURITY

Wij hebben gekozen voor Keeper Security, een password manager met een sterke focus op security. Keeper Security bevat voor beheerders uitgebreide opties om de veiligheid van de wachtwoorden te waarborgen en te monitoren. Zo bevat Keeper Security uitgebreide opties op het gebied van two factor authentication (2FA), het beperken van de toegang op basis van het IP-adres (IP whitelisting), het instellen van de minimale eisen waaraan gebruikte wachtwoorden moeten voldoen en het veilig delen van wachtwoorden.

Keeper Security is verkrijgbaar vanaf € 3,75 per maand (per gebruiker).

WHITEPAPER
KEEPER SECURITY

Lees alles over wachtwoordbeheer met Keeper Security in onze whitepaper.

AFSPRAAK MAKEN

Wil jij weten wat Keeper Security voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Stefan Zijlstra op 085 - 04 79 777.