APPLE EVENT 2024

Apple presenteerde tijdens het Apple Event de nieuwste iPhones, Apple Watches en Apple AirPods. Het nieuwste model iPhone is voorzien van een nieuw design voor de camera’s en is verkrijgbaar in verschillende nieuwe kleuren. Het nieuwste model van de iPhone Pro is uitgerust met verschillende nieuwe functies en features op het gebied van video, zoals cinematic slow motion en extra opties om audio te bewerken. Natuurlijk ontbraken ook de Apple Watches en AirPods niet op het event. Apple presenteerde verschillende nieuwe features op het gebied van Apple Health en introduceerde een nieuwe serie AirPods met Active Noise Cancelling.

APPLE HEALTH

Apple introduceerde tijdens het event verschillende nieuwe apps en features in Apple Health, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Vitals app die een overzicht geeft van de belangrijkste health metrics. Naast deze nieuwe app presenteerde Apple met Sleep Apnea de optie om met behulp van de nieuwste Apple Watch signalen die wijen op slaapapneu te signaleren. Apple zet daarnaast in op gezondheid door de Apple AirPods te gebruiken als hearing aid en de optie om een gehoortest af te nemen.

Let op: sommige features zijn alleen beschikbaar in combinatie met de Apple Watch, Apple Watch Ultra en de AirPods Pro.

APPLE WATCH

Apple presenteerde met de Apple Watch 10 en de Apple Watch Ultra 2 de nieuwste serie smartwatches. Het display van de Apple Watch is met 42mm en 46 mm iets groter en voorzien van meer helderheid. Het wide angle OLED display zorgt dat berichten en notificaties altijd leesbaar zijn, ook als het scherm onder een hoek bekeken wordt. Het nieuwe display biedt bovendien ruimte om notificaties en berichten groter op het scherm te tonen: dit maakt de weg vrij voor nieuwe toepassingen, zoals live translate en andere features die in de toekomst met Apple Intelligence beschikbaar zijn.

Verkrijgbaar in de kleuren: Rose Gold, Silver en Jet Black (aluminium) en Natural, Gold en Dark Slate Grey (titanium).

APPLE AIRPODS

De nieuwe line-up van de Apple AirPods is uitgebreid met een nieuw basismodel mét Active Noise Cancelling. Apple AirPods zijn nu dus verkrijgbaar mét en zonder Active Noise Cancelling. Naast de introductie van die nieuwe model presenteerde Apple de nieuwste AirPods Pro 2 – met de nieuwe functies hearing aid en de optie om zelf een gehoortest af te nemen – en de nieuwe AirPods Max. Het laatste model van de AirPods Max is – net als de overige modellen – voorzien van een USB-C aansluiting en verkijgbaar in een aantal nieuwe kleuren: midnight, starlight, blue, purple en orange.

IPHONE 16 EN IPHONE 16 PLUS

De iPhone 16 komt – zoals verwacht – met een nieuw design voor de camera’s: deze zijn in het nieuwste model onder elkaar geplaatst. Apple introduceert daarnaast de camera button: een fysieke knop om de camera mee te bedienen.

De iPhone 16 is voorzien van een 6.1 inch SuperRetina XDR-display en beschikt over een 48 megapixel Fusion camera met 2x telephoto lens. Het maken van foto’s en video’s met behulp van spatial capture geeft een extra dimensie aan herinneringen en maakt dat deze aansluiting op de mogelijkheden van de Apple Pro Vision.

De iPhone 16 Plus is voor van een 6.7 inch SuperRetina XDR-display en beschikt over een 48 megapixel Fusion camera met 2x telephoto lens. Het maken van foto’s en video’s met behulp van spatial capture geeft een extra dimensie aan herinneringen en maakt dat deze aansluiting op de mogelijkheden van de Apple Pro Vision.

Verkrijgbaar in de kleuren: ultramarine, teal, pink, white en black en 128GB, 256GB of 512GB.

APPLE IPHONE 16 PRO EN APPLE IPHONE 16 PRO MAX

Tot slot presenteerde Apple de nieuwste modellen in de Pro-serie. De nieuwe iPhone 16 Pro Max is voorzien van een 6.3 inch Super Retina XDR display en biedt – net als de iPhone 16 Pro Max –  verschillende nieuwe features op het gebied van audio en video, zoals 4K120 video voor cinematic slowmotion en opties om een video met playback speed control op verschillende snelheden af te spelen. Aanvullend krijgen de iPhone Pro en Pro Max verschillende updates om audio op te nemen en te bewerken én kunnen in voice memos verschillende audio tracks worden opgenomen om creatieven de ruimte te geven alles uit hun iPhone te halen.

Verkrijgbaar in de kleuren: black titanium, white titanium, natural titanium en desert titanium en 128GB, 256GB, 512GB of 1TB (iPhone 16 Pro) en 256GB, 512GB of 1TB (iPhone 16 Pro Max).