“WE MOETEN ONS SCHAMEN VOOR HET AANTAL VROUWEN IN DE ICT.”

Lotte de Bruijn
Algemeen Directeur NLdigital

Nog geen 10% van de mensen die in ons land in de ICT werken is vrouw. Dat is een bedroevend laag aantal. Ondanks de coronacrisis zijn er nog steeds mensen te kort in deze sector.

Marloes neemt je graag mee in haar overstap van de reclamewereld naar de ICT-sector.

“Bijna twee jaar geleden ben ik begonnen op de supportafdeling van TéGéTèl | HBA. Voordat ik hier begon, was ik teamleider bij Van De Meer Verspreiding. Na ruim 30 jaar gingen we failliet door veranderingen in de branche. Er werd een doorstart gemaakt met een nieuwe eigenaar en hier heb ik nog ruim 2 jaar voor gewerkt in Den Haag.”

“De lange afstand en de urenlange files begonnen mij op te breken. Stefan ken ik al jaren en wist hiervan. Wij hadden namelijk al vaker gesproken over een baan bij TéGéTèl |  HBA. Ik ben naar TéGéTèl HBA gegaan, omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Het voelt hier als thuiskomen.”

“Hier ben ik terecht gekomen op de afdeling: Support. Ik zit strategisch opgesteld in ons werkeiland. Op deze manier heb ik een controlerende en sturende plek binnen de support. Onze dag beginnen we met de monitoring of er klanten offline zijn. Als dit zo is, dan gaan wij meteen aan de slag om erachter te komen waar het probleem zit. Dit kan te maken hebben met de telefonische bereikbaarheid, de internetverbinding, headsets of een laptop die hier is gebracht of opgehaald moet worden voor reparatie.”

“Verder houd ik mij bezig met het te woord staan van klanten en de planning. Als er een defect of probleem niet op afstand op te lossen is, dan plan ik een medewerker in die langs komt om de storing op te lossen. Ook kan het voorkomen dat er een landelijke storing is. Wij schakelen dan direct met de provider om te kijken wat er aan de hand is. Vervolgens lossen wij het probleem natuurlijk op.”

“Ik hoop dat er de komende jaren meer vrouwen de overstap naar de ICT branche maken. Het is een hele creatieve sector, waarin veel te leren is. Bij ons zijn er de afgelopen maanden twee vrouwen aan de slag gegaan, maar wij hebben nog vacatures open staan. Meld je vandaag nog aan voor een van onze vacatures.”

Marloes van der Meer aan het werk op de afdeling support van TéGéTèl | HBA